דף הבית » יקבים » יקבים במרכז » יקב מישר
אתר כל יקב אוסף מידע על יקבים ברחבי הארץ ומציג אותם בצורה מרוכזת, נוחה וברורה. עם זאת, אתר כל יקב אינו מהווה אתר רשמי של מי מהיקבים שמופיעים באתר ולכן, רמת הדיוק של התוכן יכולה ללקות בחסר. לפני שמחליטים לאן נוסעים, יש להתעדכן בנכונות הפרטים מול היקב עצמו.
אודות יקב מישר
זו היא ארצם של שמשון ודלילה, גולית ודוד. האדמה החולית הזו לא זכתה לעיבוד אינטנסיבי – לא בתקופת הפלשתים, כי לא היו כאן מים, ולא בתקופה האחרונה, כי האדמה היתה חולית מדי לפרדסים. כך, אנו כנראה הראשונים שנטענו פה כרם והתעקשנו לעשות יין איכותי. היקב נוסד על ידי חיה וזאב סמילנסקי בשנת 1990 כאחד מחלוצי יקבי הבוטיק בארץ, והחל כיקב לתצרוכת ביתית. את המשק במושב קנינו עם חלקת אדמה לא מעובדת.
המיקום שלנו אינו מקובל כבעל פוטנציאל לגידול ענבים משובחים: הקרקע היא חולית-כורכרית, הגובה הוא רק כ-50 מטר, והקירבה לים מבטיחה קייצים לחים וחמים. עד כדי כך, שכאשר המושב עלה על הקרקע בשנות ה- 50 הוכרז המשק הזה כ"לא ראוי לעיבוד" וניתנה לו אדמה חליפית לנטיעת פרדס אשכוליות. אנו מוכיחים כאן שאפשר גם כאן לעשות יין מעולה – על ידי התאמה פרטנית של הגפנים, הכנות, ההשקיה, הדישון, ההדליה, הגיזום וכמובן הבציר. את הגפנים כאן אי אפשר לגדל כמו ברמת הגולן או בהרי ירושלים, שלא להזכיר את בורדו ובורגונדי.
אנו מאמינים שעיקר איכות היין נקבעת בכרם; ברגע ניתוק האשכול מהזמורה מתחיל תהליך אחר – תהליך הכנת היין. לפיכך, את היין אנו מכינים באופן הפשוט ביותר – בהתערבות מזערית בטבע. מה שהפרי יכול לתת – משתדלים לקחת, ומה שאין בפרי איש לא יכול להוסיף. הכרמים והיקב מספקים כמות קטנה של יין ומי שמכיר יודע להעריך את יינות מישר.
יקב מישר אינו יקב המיועד לביקורי קבוצות תיירים, אין בו מרכז מבקרים מצוחצח וגם לא חנות מכירה. זהו יקב קטן לעשיית יין איכותי לטובת אוהבי היין. כל התהליכים של עשיית היין נעשים על ידי בני המשפחה. החל בגיזום, השקייה, דישון והדלייה, המשך בבציר, סחיטה והתססה, וכלה ביישון, בִּיקבוּק, ואפילו עיצוב הבקבוק והתווית. יינות מישר נעשים אך ורק מענבי מישר, הגדלים בחלקה שמאחורי היקב.
טיפת יין אישית
תפיסת העולם שלנו היא לעשות יין אזורי-מקומי, עם הרבה שייכות למקום. חלקת האדמה והאקלים הם דבר נתון ומכאן ממשיכים עם הרבה תשומת לב לעשיית יין מאופיין מקום. כפי שהיא עושה יין במקום חריג, ולמרות הרמת הגבה, כך מתייחסת חיה גם לנושאים אחרים בתחום. לדוגמה, לא ברור לה למה אין יותר נשים בעולם היין, וכחלק מחזונה היא עורכת קורסי יין לנשים. למרות שאזור גדרה ודרום השפלה אינו מקובל כאזור טוב במיוחד ליין, במיקרו אקלים מתאים, בקרקע מתאימה, ובכנות מתאימות, מגדלים כאן ענבי יין אדומים המפיקים יין בעל טעם וניחוח משובחים ומיוחדים- למרות כל התיאוריות. היינות שהוכנו עד היום ביקב מישר מראים שאמנם יש עתיד ליין באזור.
אירוח ביקב מישר
כשמזג האוויר והפעילות ביקב מרשה, אנחנו פותחים את היקב לאירוח, טעימות ונשנושים בסופי שבוע. כאן אפשר לטעום ולקנות יין, לדבר אתנו, הכורמים והייננים, לשבת על מחצלות בין הגפנים ועצי הפרי ולנשנש מתוצרת גינת הירק האורגנית לצד גבינות מספקים ייחודיים ולחם משובח במיוחד.
מספר המקומות מוגבל מאוד ולכן חובה לתאם מקום – אם תגיעו ללא תיאום ייתכן שנאלץ לסרב בצער.
אפשר גם לתאם אירועים קטנים במקום, פרטים אצל שיר או שאול.
שיר:052-489-1908
שאולי: 0528703830
מייל: shizufit@gmail.com
יום ראשון סגור
יום שני סגור
יום שלישי סגור
יום רביעי סגור
יום חמישי 20:00–23:30
יום שישי סגור
יום שבת 10:00–16:00
אתר זה מיועד למשתמשים בגיל 18 ומעלה בלבד. בסגירת חלון זה והמשך גלישה באתר הנך מאשר/ת שאת/ה עומד/ת במגבלה זאת. אם טרם הגעת לגיל 18, אנו מבקשים ממך לצאת מן האתר באופן מיידי.
מצטרפים לניוזלטר (רשימת התפוצה שלנו) ומקבלים עדכונים על הטבות, מבצעים וטיפים שווים לפני כולם!
לא בקטע של ניוזלטר? אנחנו מקיימים מלא פעילויות גם בקבוצת הפייסבוק שלנו: הגרלות, הטבות והמלצות שוות! זה ממש קל וממש מהיר להצטרף, עדיין לא מאוחר 😎
רוצים לשלב בטיול שלכם חוויה נוספת? בקרו באתר שלנו לעגלות-קפה! ☕
איך מקבלים? משאירים לנו כתובת מייל ושם, אנחנו נדאג לשאר. לפעמים יש לנו הטבות ייחודיות גם עבור יקבים אחרים אז שווה להשאר מעודכנים.