דף הבית » יקבים » יקבים בדרום » יקבים בנגב » יקב רמת נגב
אתר כל יקב אוסף מידע על יקבים ברחבי הארץ ומציג אותם בצורה מרוכזת, נוחה וברורה. עם זאת, אתר כל יקב אינו מהווה אתר רשמי של מי מהיקבים שמופיעים באתר ולכן, רמת הדיוק של התוכן יכולה ללקות בחסר. לפני שמחליטים לאן נוסעים, יש להתעדכן בנכונות הפרטים מול היקב עצמו.
בשנת 1997 החלטנו אנו, נירה ואלון צדוק, זוג חלוצים ממקימי מושב קדש ברנע (ניצני סיני) להקים מפעל חלוצי שונה ומיוחד במינו, יקב לייצור יין שיתבסס רק על בציר ענבים מהכרמים שלנו . במבט לאחור, בצעד אמיץ ויוצא דופן נטענו 10 דונם ראשונים של קברנה סוביניון על אדמת הנגב בשטח החקלאי שבבעלותנו בסמוך למושב קדש ברנע. מיותר לציין שרבים ממומחי היין הרימו גבה בעקבות צעד זה, בטענה שלא ניתן יהיה להפיק ענבים איכותיים באזור המדברי. אולם בעקשנות האופיינית לנו, כאנשי חזון החלטנו להקשיב רק לרחשי ליבנו ולהתעלם מכל המצקצקים בלשונם.
כאשר הגפנים הגיעו לפרקן רכשנו מספר חביות, מיכלי פלסטיק וציוד בסיסי לייצור יין. בשנת 2000 יצרנו את היין המדברי הראשון במהדורה מוגבלת של 3000 בקבוקים כאשר שאר התוצרת נמכרה לאחד היקבים המובילים בארץ. כמות היין הקטנה אזלה כעבור 4 חודשים כאשר עיקר הרוכשים היו חברים ובני משפחה. בעקבות התגובות הנלהבות החלטנו לנטוע 10 דונמים נוספים של מרלו ובמקביל התחלנו לייצר 5000 בקבוקים ששוב אזלו לפני הבציר הבא.
בשנת 2003 כשאנשי היקב המוביל שקנו מאיתנו את רב הענבים גילו שאלון מייצר יין בבית התרעמו על כך והעמידו בפנינו אולטימאטום שעתיד לשנות את עולם היין המדברי. הם דרשו מאלון להפסיק את הייצור הפרטי ביקבו הקטן, ודרשו ממנו למכור להם את כל היבול. אלון הוא לא אדם שנכנע ללחצים ובאמונה אינסופית החליט לנטוע 10 דונם נוספים של קברנה סוביניון, והחל לייצר יין מכל הכרם הקיים, 15,000 בקבוקים. אלון הבין את הפוטנציאל המסחרי הגלום בכשרות והחל לראשונה לייצר בשנה זו יין כשר.
מהר מאוד הבנו שלייצר יין זה החלק היותר פשוט במשוואה, לעומת זאת שיווקו הוא סיפור אחר לגמרי. באותה התקופה השתדך אלון עם חברת שיווק קטנה ויינות יקב קדש ברנע שווקו ע"י החברה שהתמחתה ביינות בוטיק, החברה כשלה בשיווק היינות ואז החלטנו לעשות מעשה- לגייס את כל בני המשפחה לצורך בניית העסק שלנו בלי להיות תלוי באחרים וכך הוקם יקב הבוטיק המשפחתי הראשון בנגב: יקב קדש ברנע
יוגב, הבן הבכור וזוגתו עדן נשלחו ללמוד את רזי ייצור היין אצל המומחים הגדולים ביותר- האיטלקים. הזוג הצעיר עקר לאיטליה ושם החל ללמוד באוניברסיטת פירנצה טכנולוגיית יין. לימודים בשפה זרה הנמשכים כשלוש שנים. יוגב ועדן סיימו את לימודיהם בהצטיינות ושבו לארץ להעניק ליקב מהידע המקצועי אותו רכשו. במקביל, עזבנו את חברת השיווק וצירפנו את גלעד, הבן הצעיר נטול הניסיון כמשווק הבלעדי של היקב. נירה, אם המשפחה לקחה פיקוד על הניהול התפעולי של היקב, וכולנו החלנו בדרך להגשמת החלום- ייצור יין איכותי מענבי הנגב.
בשנת 2006 היקב הקטן שלנו ייצר כבר 25,000 בקבוקים כאשר הוא מוכר את כל תוצרתו בכל שנה. במהלך הזמן נפתח ערוץ שיווק נוסף ובזכות הכשרות מכר היקב כשלושים אחוז מתוצרתו לארה"ב, כאשר הצרכנים העיקריים הינם יהודי ארה"ב. שאר התוצרת נמכרה ביקב, במסעדות ובחנויות יין מובילות.
בשנת 2006 כאשר יוגב ועדן חזרו לארץ מהלמודים באיטליה נעשה המהלך הבא. נטענו עוד 30 דונם של גפנים. הפעם מאחר ומעולם לא נעשה מחקר ופיתוח של גורמים רשמיים, הכוונה הייתה לגלות זנים חדשים ופחות שגרתיים שייתכן ויתאימו לאדמת הנגב. לאחר התייעצויות רבות נטעו חלקות של סירה, פטיט סירה, פטיט ורדו, קברנה פראנק, מורבדר, סוביניון בלאן ושרדונה.
בשנת 2009 רכשנו ליקב ציוד מתקדם לייצור היין, על מנת שיוגב צדוק, היינן הצעיר והמוכשר יוכל לייצר יין ברמה הגבוהה ביותר. נרכשו חביות חדשות, ממגוון סוגים ומקומות שונים. נרכשו מועכת חדשה ומשוכללת, קו בקבוק אוטומטי, מיכלי נירוסטה, משאבות ועוד ציוד רב וחדיש ממיטב היצרנים באיטליה ובארץ. כמו כן צורפה חלקה חדשה בגודל של כעשרים דונם מכורם באזור מצפה רמון. עד היום, היקב ממשיך במחקר ופיתוח עצמוני במטרה לשלב ולגלות חלקות שונות בנגב.
ביקור ביקב רמת נגב, היקב המשפחתי הראשון והגדול שהוקם בנגב. אנו מציעים את סיפור ההתיישבות בפתחת ניצנה, הקמת היקב ותחילת ייצור יין בתנאי המדבר לאחר 2000 שנים . צפיה בסרטון המספר את סיפור היקב וכמובן, טעימות יין ממבחר יינות היקב (3 לבן+ 3 אדום).
ניצנה, תל ניצנה, מערת ניצנה, חמוקי ניצנה, חוות קדומות ותולילאת א ענב, חורשת בארותיים –עזוז, שיבטה.
ראשון 09:00-17:00
שני 09:00-17:00
שלישי 09:00-17:00
רביעי 09:00-17:00
חמישי 09:00-17:00
שישי 09:00-16:00
שבת סגור
אתר זה מיועד למשתמשים בגיל 18 ומעלה בלבד. בסגירת חלון זה והמשך גלישה באתר הנך מאשר/ת שאת/ה עומד/ת במגבלה זאת. אם טרם הגעת לגיל 18, אנו מבקשים ממך לצאת מן האתר באופן מיידי.
מצטרפים לניוזלטר (רשימת התפוצה שלנו) ומקבלים עדכונים על הטבות, מבצעים וטיפים שווים לפני כולם!
לא בקטע של ניוזלטר? אנחנו מקיימים מלא פעילויות גם בקבוצת הפייסבוק שלנו: הגרלות, הטבות והמלצות שוות! זה ממש קל וממש מהיר להצטרף, עדיין לא מאוחר 😎
רוצים לשלב בטיול שלכם חוויה נוספת? בקרו באתר שלנו לעגלות-קפה! ☕
איך מקבלים? משאירים לנו כתובת מייל ושם, אנחנו נדאג לשאר. לפעמים יש לנו הטבות ייחודיות גם עבור יקבים אחרים אז שווה להשאר מעודכנים.