עם נוף ירוק שמשקיף אל עבר עמק אלונה וסיפור משפחתי ומקומי מרתק, תהנו מחווית יין מדהימה. יקב בוטיקי משפחתי ואותנטי שיש לו הרבה מה להציע!
הגעתי ביום שבת לכיוון שעות הצהריים וקיבל אותי מנהל היקב המקסים שלהם שהציע לי כמה מסלולים, אבל תאמינו לי כדאי לכם לסמוך עליו.
אז בחרתי במסלול טעימות יין ופלטת גבינות ובאמת שאין מילים לתאר את השפע והטעם! המטבח של יקב אלונה נקרא מטבח קצה, כלומר מאכלים בעבודת יד. אז קיבלנו סלסלת לחמים מפנקת, 4 סוגי גבינות, קצת פירות מפוזרים ומטבלים בכל מיני צבעים.
היקב מגדל סוגים שונים של זני ענבים, ביניהם שיראז, קריניאן, פרנץ׳ קולומבר, גרנאש נואר ועוד. ובכולם ללא יוצא מן הכלל, התאהבתי! אבל, מנצח יש רק אחד, אז המלצה שלי תבקשו לשפוך עוד קצת מהרוזה לכוס 😉
השירות ביקב היה 5 כוכבים. הפתיחה של הטעימות החלה בהצגת היקב וההיסטוריה שלו (ידעתם שבגבעת נילי היה פעם ים?!) ובכל פעם שסיימנו את הטעימה ידעו לבוא בול בזמן ולמלא לנו את הכוס בטעימה הבאה. גם ההסברים על היינות והטעמים היו מעניינים וברורים גם עבור אנשים שלא כל כך מבינים בתחום.
לסיכום, אני ממליצה לכם להגיע ליקב האותנטי הזה ולהנות מחוויית יקבים אמיתית!