כולנו מכירים את האמירה הידועה שיינות אדומים שותים לצד בשר, ויינות לבנים שותים לצד גבינות ודגים. אך האמת היא שהדיוק בבחירת היין המתאים לארוחה, קצת יותר מורכב מזה ולא תמיד הבחירה כזו פשוטה. אז אם גם אתם מעוניינים לדעת איך לבחור את היין המתאים לארוחה שלכם, המשיכו לקרוא מטה.
לפני הכל – האם יין בכלל מתאים לארוחה שלכם?
כן כן, כמו שקראתם, לא כל סוג ארוחה יכול לשלב יין ולעיתים זה אפילו עלול להרוס לכם את החוויה מהיין ואת הארוחה עצמה. הדבר הכי חשוב כשבוחרים יין לארוחה, הוא לשמור על באלאנס מבחינת חוזק הטעמים של שניהם, אך במקרים של מאכלים חריפים, חמוצים, מתוקים ומלוחים מידי, הארוחה תגבור על כל סוג יין ולכן לא מומלץ לשלב יין בכלל בארוחות מהסוג הזה. בנוסף ישנם סוגי מזון שקשה מאוד לשלב איתם יין והם אספרגוס, שעועית ירוקה, ארטישוק, כרוב ניצנים ושוקולד.
בחירת יין לפי דומיננטיות הארוחה
אז מה זה אומר בעצם? זה אומר שככל שהארוחה שלכם יותר עשירה בטעמים, בשרנית ושומנית, כך גם היין שלכם צריך להיות חזק ועשיר יותר. לדוגמא מנת בשר עשירה בשומן וטעם, תלך טוב עם יין אדום חזק ודומיננטי באותה המידה. הכי חשוב שהטעמים לא יבטלו אחד את השני. הכוונה היא שאם למשל תאכלו סטייק שומני ודומיננטי ותשתו לצידו יין לבן מתוק, לא תרגישו את מלוא הטעם של היין, כי הדומיננטיות של הסטייק פשוט תבטל אותו.
סדר היין בארוחה
שימו לב שאם אתם מגישים מספר מנות בארוחה, לצד כל מנה יתאים סוג יין אחר. לכן על מנת שהחיבור בין המנות והיינות השונים יעשה בצורה מאוזנת, חכמה ונכונה, יש לעלות ברמת החוזק והדומיננטיות של המנות והיין. כך תתחילו ממנות עדינות, לצד יינות חלשים יותר, ותתקדמו בהדרגה למנות בשרניות ושומניות, לצד יינות חזקים ועשירים יותר.
אז איזה יין לבחור?
אנחנו מבינים שלא תמיד קל להבין מה באמת הכי כדאי להתאים לארוחה וכדי להקל עליכם ריכזנו לכם רשימה של סוגי יינות ולאיזה סוגי מאכלים הם יתאימו. שימו לב שגם הדירוג שלהם מתבצע מהחלש לחזק ביותר, כך שאם אתם רוצים לתכנן סדר יין בארוחה, כך תוכלו לפעול לפי הסדר הזה והמנות שמתאימות אליו.
- יין לבן יבש – יינות שולחן לבנים, סוביניון בלאן, פינו גריג'יו, גרונר ולטלינר, אלבריניו.
יתאימו לצד ירקות טריים, ירקות צלויים, פחמימות ועמילנים, דגים לבנים. - יין לבן מתוק – גוורצטרמינר, ריזלינג, מוסקטו, מולר טורגאו, מלווזיה.
יתאימו לצד גבינות רכות, גבינות קשות, נקניקים ובשר מעובד, קינוחים. - יין לבן עשיר – שרדונה, רוסאן, מרסאן, ויונייה.
יתאימו לצד גבינות רכות, פחמימות ועמילנים, דגים לבנים, דגים עשירים (פירות ים, סלמון, טונה אדומה), עוף ובשר לבן. - מבעבע – יין מבעבע (נתזים), שמפניה, פרוסקו, קאווה.
יתאימו לצד גבינות רכות, גבינות קשות, פחמימות ועמילנים, דגים לבנים. - יין אדום בהיר – סנט לורנט, פינו נואר, צוויגלט, גאמאי.
יתאימו לצד ירקות צלויים, פחמימות ועמילנים, דגים עשירים (פירות ים, סלמון, טונה אדומה), עוף ובשר לבן, נקניקים ובשר מעובד. - יין אדום בינוני – יינות שולחן אדומים, טמפרניו, סנג'ובזה, זינפנדל, גרנאש, מרלו.
יתאימו לצד ירקות צלויים, גבינות קשות, פחמימות ועמילנים, עוף ובשר לבן, בשר אדום, נקניקים ובשר מעובד. - יין אדום חזק – קברנה סוביניון, מונסטרל, אליאניקו, מלבק, סירה.
יתאימו לצד גבינות קשות, פחמימות ועמילנים, בשר אדום, נקניקים ובשר מעובד. - יין קינוח – לייט הרווסט, יין קרח, שרי, פורט.
יתאימו לצד גבינות רכות, פחמימות ועמילנים, נקניקים ובשר מעובד, קינוחים.